пʼятницю, 28 листопада 2014 р.

Новинки для кожної дитинки

                                 Дорогі діти!
Наша бібліотека отримала нову літературу для дітей.
Запрошуємо читачів до знайомства з новими книгами.



 Давидова,Оксана. Розумні ігри для малят. [Текст]/ О. Давидова. – К.: Мамине сонечко, 2013.- 35 с.

 Розумні ігри для малят – яскрава книжка з гарними виразними малюнками навчить Вашу дитину від 2 до 5 років основ лічби, розвине дрібну моторику, мовлення, знання про світ. І все це весело, граючись з Котиком та Мишкою.




Дорошенко, Вадим. Пригоди Солі та Олі[Текст]/В. Дорошенко. – К.: Мамине сонечко , 2013. – 37с.

Пригоди Солі та Олі. Незважаючи на те, що одна із них дуже висока, а інша дуже низенька – їм обом дуже весело і цікаво. Книга вчить дружби та поваги до батьків та до ближнього, любові і добру.




 
Есаулов, Олександр. Канікули для Інформи [ Текст]/О. Ю. Есаулов . – Кіровоград: Імекс  ЛТД, 2013. – 236 с.

У принцеси Інформи  канікули , і бажає вона їх провести в нашому, фізичному, світі. Випадково про це узнає хакер Костя. Зі своїми дружками він вирішує викрасти принцесу. І це їм вдається ! Але невже принцеса нічого не зможе зробити заради власного звільнення? І невже принцеса нічого не зможе зробити заради власного звільнення? І невже Сергійко та його друзі нічого не вдіють, щоб допомогти принцесі? Чи зможуть друзі протистояти злому вірусу Макровіру, який підключається до цієї справи? І взагалі, чим закінчаться ці дивовижні канікули принцеси Інформи?
 
 


 

Ізбаш, Олекса Військо Даждьобога [Текст]/ : Казки та легенди про героїв, бог , духів давніх слов’ян / О. Ізбаш. – Київ : АВІАЗ, 2013. – 164с.., іл..
 


 

Історія хрещення Київської Русі. [Текст]/. – К.: ТОВ «Вид – во Кондор», 2013. – 64с.: іл.

  У виданні широко розглядаються як відомі, так і маловідомі історичні події, що супроводжували процес прийняття і поширення християнства на українських землях.

    Книга перенесе юного читача в атмосферу  історико – культурних подій , які відбувалися під час масового хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом й інших міст Руської держави князем Володимиром Святославовичем.
 


 

Земляний, Володимир. Храмове свято. Поезії [Текст]/ В. Земляний. – К.: АВІАЗ, 2013. – 80с., іл..

  Володимир Земляний – поет не голосний, але щирий і вдумливий. До його нової збірки увійшли поезії, які прийнято називати духовними. Але мимоволі доходиш думки, що таке визначення затісне для нинішнього доробку автора. Та і як ув’язнити справжню поезію рамками правил? В цьому читач переконається сам після перших сторінок «Храмового свята».
Окремі вірші вже публікувалися у попередніх збірках, але їх автор подав у новій редакції.

 









 





Козацька абетка [Текст]/: Коротка історія українського козацтва для дітей і дорослих. – К.: Веселка, 2013. – 80с., іл..

Найвизначніші події і найвидатніші герої козацької доби представлені в книзі у коротких розповідях, розміщених за алфавітом, та мистецьких творах. Це ті ази нашої історії, які повинен знати кожен українець – і маленький , і дорослий.
 
 

Кучеренко,В. И. Громобой [Текст]/: Сказки / В. Кучеренко. – К.: ЭКО – ПРОДАКШН,2013. – 79 с.
Авторские сказки сборника «Громобой» знакомят детей с историческими событиями эпохи монгольского нашествия, формируют богатый внутренний мир мастерским изображением героев, их помтупков. Это путь к познанию ей и явлений, ключик к пониманию морально этических понятий добра и зла, силы и слабости, сострадания и любви, равнодушия и ненависти. Герои современных сказок этого сборника помогают открывать мир, знакомят с опытом поколений, в свою очередь развивая разум и чувства.


 



Мензатюк,Зірка . Зварю тобі борщику [Текст]/: Казки  /З. Мензатюк. – Львів : Вид. – во . Старого Лева, 2013 – 59с.

У цій книжечці всі казки не лише веселі й цікаві, а й дуже смачні. Бо коли їх читаєш, то слинка котиться. І відразу хочеться разом з Олесею та Івасем, героями цих казок, скуштувати запашного борщу, смачнючих вареників, солодких млинців та інших українських страв, які живуть не лише на вашому столі, а й у казці.









 
Пронь , Леся на крилах року [Текст]/ : Вірші для дітей дошк. Та мол. шк.. віку / Л. Пронь. – К.: АВІАЗ. – 48с.: іл.

 

 

 

 


 
 Радушинська, Оксана Щоденник Славка Хоробрика [Текст]/ О. Радушинська. – Львів: видавництво Старого Лева, 2013. – 84с.

  Чи дозволено дітям робити усе,що заманеться, незважаючи на закони і права, якими користуються дорослі? Які вчинки дітей можуть спричинити халепу і що потрібно робити, аби уникнути неприємностей вдома, на вулиці, у школі чи у відносинах зі знайомими і незнайомими людьми? Відповіді на ці та багато інших запитань читачі знайдуть, потоваришувавши зі Славком Хоробриком – звичайнісіньким сучасним хлопчиком, котрий мріє стати міліціонером. І, можливо, у його пригодах хтось навіть упізнає себе…


 
Цуріка, Людмила . Історія дитячої книги зі стародавніх часів до сьогодення[Текст]/ Л. Цуріка. – К.: АВІАЗ, 2013. – 71с.

 

 

 

 

 
Я громадянин України [Текст]/. – К.:ТОВ «Патерик», 2013. – 64с.: іл..
У книзі доступно розказано про національну символіку, види влади, конституцію, основні закони, частину української історії, культури, географії та традицій.
Увагу юних читачів обов’язково привернуть яскраві сторінки історії та природні надбання регіонів України, знайомство з культурою та видатними діячами України.
Метою видання є відродження патріотичного почуття юного українця з найменших років, щоб зародити любов до нашої країни.

 

 

 

 

 

 

 



 









 




Немає коментарів:

Дописати коментар